klantenservice@hollandfoodservice.nl |024-3776935 |   Direct bestellen:    Lekker Verantwoord  Internet Bestel  Klantenservice

Special Olympics 2016 – Je wint al als je meedoet!


gerecht_speciallolympicsLogo Special olympicsSpecial Olympics Nationale Spelen is het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2016 werden de Spelen gehouden in de regio Nijmegen. Maar liefst 3.200 mensen hadden zich aangemeld voor het sporttoernooi (2.400 sporters en 800 begeleiders) waarvan er zo’n 2.200 bleven overnachten in ‘Special Olympics Dorp’ Heumensoord.

Het motto van deze Special Olympics is ‘Je wint al als je meedoet!’. Dat motto onderschrijft Holland Food Service van harte. Holland Food Service is gouden sponsor van Special Olympics. Want Holland Food Service gelooft dat gezond eten & drinken en bewegen belangrijke elementen zijn die bijdragen aan het welbevinden van ieder mens. Het is fantastisch om Special Olympics te ondersteunen met de invulling van alle catering en onze kennis van lekker en gezond eten & drinken te delen!

Special Olympics was een groot succes. Met trots heeft Holland Food Service meegewerkt aan dit grootste sportevenement van Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij kijken dan ook tevreden terug op dit evenement en wensen de sporters veel succes in de toekomst! Bekijk hieronder de Special Olympics aftermovie voor een impressie van ‘onze Special Olympics’!

Het programma van Special Olympics 2016

Volgens traditie startte de Special Olympics met een openingsceremonie, op vrijdagmiddag 1 juli in het Goffertstadion in Nijmegen (het voetbalstadion van voetbalclub N.E.C.). De ceremonie begon met een ereronde van alle sporters over het veld. Aansluitend volgt een spectaculair programma met dans en zang van onder andere Frans Bauer.

Zaterdag was de eerste sportdag en vonden de zogenaamde kwalificatiewedstrijden voor de finales plaats. Bij verschillende sportclubs in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek strijdden de deelnemers in onder andere atletiek, badminton, basketbal, golf, hockey, paardrijden,skaten en voetbal.

Op zondag waren de finales van de sporten voor een plaats op het erepodium. Naast deze sporten vond ook een Wandel3daagse plaats. Op de drie evenementendagen was het mogelijk om een wandeling te maken van 2 ½ , 5 of 25 kilometer. De eerste dag liep de tocht door Nijmegen en eindigde deze in het Goffertstadion. Zaterdag liepen de wandelaars rondom Groesbeek en op de laatste dag rondom Wijchen.

Naar de website van Special Olympics

Aftermovie Special Olympics!

Holland Food Service was sponsor en cateraar van het evenement en verzorgde de warme maaltijden, ontbijt en lunch voor alle sporters, coaches en begeleiders. Samen met vrijwilligers van Special Olympics en van de voetbalclub en korfbalvereniging uit Niftrik zijn 16.000 lunch- en ontbijtpakketten samengesteld. Deze pakketjes zijn zaterdag- en zondagochtend en middag uitgedeeld voor het ontbijt en lunch. De lunchboxen werden op alle 16 verschillende sportlocaties afgeleverd, zodat de sporters daar gemakkelijk konden eten. Op vrijdagavond en zaterdagavond hebben ongeveer 3.500 mensen gegeten op Heumensoord, het Special Olympics dorp.

Het aftellen is begonnen!

De promo-video van het unieke evenement Special Olympics Nationale Spelen 2016.